21 september 2023

Zelf rijden?!


Hoe begin ik?!

Hoe begin ik aan deze mooie cup!? Simpel, volg de volgende stappen.

Stap 1: Koop een auto!

Hoewel de Volvo 360 inmiddels al aardig wat jaartjes rond rijden zijn ze nog goed te vinden. Veel zijn er nog steeds op de weg te vinden, maar ook in rommelige schuren of oude garages kom je ze maar al te vaak tegen.

Het zelf opbouwen van een auto is een mooie ervaring maar vergt enige technische kennis. Daarom is het aan te raden om te beginnen met een tweedehandse kant en klare Volvo 360 cup auto over te kopen.

Heeft u problemen met het zoeken van een juiste auto? Neem gerust contact met ons op via het contact menu!

Stap 2: Haal je racelicentie!

Omdat het racen op een circuit als TT-cricuit Assen of Circuit park Zandvoort de nodige wagenbeheersing vergt is het noodzakelijk om een racelicentie te behalen. Hierbij bestaan er verschillende mogelijkheden maar rensportschool Zandvoort wordt door ons aangeraden. Doormiddel van een meerdaagse racecursus leer je niet alleen de juiste lijnen op het circuit maar ook het “door-to-door” cup rijden, het uit-remmen van andere auto`s en starten met meerdere auto`s tegelijk.

Voor de Volvo 360 cup is een club licentie voldoende.

Stap 3: Schrijf je in!

Schrijf je in bij de DNRT en wordt op de hoogte gehouden van alle laatste ontwikkelingen omtrent de racedagen.

Stap 4: Strijd mee!

Kijk je auto goed na, zorg voor de juiste beschermende kleding (brandwerende overall en ondergoed, FIA gekeurde helm en arm-restrain) en strijd mee op jouw eerste Volvo 360 cup racedag!

Stap 0.0: Arrive & Drive

Voor mensen die de tijd, middelen of gewoon de kennis niet hebben om zelf een Volvo 360 raceauto te onderhouden, wees niet getreurd!

Binnen de cup zijn er genoeg mogelijkheden voor een Arrive&Drive arrangement!

Stuur een berichtje met behulp van de contact pagina en wij nemen contact met u op!