«

»

Nederlandse Volvo 360 cup test het Halo systeem uit de F1

Binnen de DNRT werden al wel meer innovaties in de autosport geboren zoals code 60. Afgelopen weken werd er getest op Zandvoort met het Halo systeem voor de Volvo 360 cup. De eerste testen tonen geen verschillen per rondetijd. Aankomende vrijdag 4 augustus wordt het systeem voorgesteld aan de DNRT-rijders tijdens het super race weekend op Zandvoort.

 

Onze Volvo cup testrijder Maiko Buurman stond mee aan de wieg van de ontwikkelingen. Maiko: “Het steeds blijven investeren om de sport en onze klasse veilig te maken is voor ons prioriteit. Na 3 rondes treed er gewenning op, na 10 rondes bleef ik consistent rijden op mijn niveau. We gaan er van uit dat deze ontwikkeling ervoor zal zorgen dat meer mensen instappen in de cup”.

 

De Halo cockpit werd geïntroduceerd in de F1 om de piloot te beschermen tegen rondvliegende brokstukken. Omdat het voor een merk als Volvo veiligheid erg belangrijk is zijn we proactief bezig met deze ontwikkelingen. Onze testresultaten stellen we komende vrijdag voor aan de DNRT.

De DNRT strategiegroep volgt onze ontwikkelingen op de voet. Met regelmatig overleg hopen we dit systeem volgend seizoen te kunnen lanceren. Oud coureur en drijvende kracht achter de DNRT:Huub Vermeulen zijn mening over de nieuwste ontwikkelingen: “Ooit moet iedereen aan een bril”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>