«

»

Spektakel tijdens de eerste Volvo 360 cup racedag van seizoen 2017!

Het was weer een geslaagde dag op het over zonnige circuit tussen de duinen. De start begon wat moeizaam met enige problemen tijdens de keuring… Ja de auto moet echt afslaan als je de hoofdstroomschakelaar bedient! Ook het arrive&drive arrangement van Bas en Ralph werd meer een arrive&sleutel arrangement. Beide heren konden er gelukkig om lachen. Na wat sleutelwerk konden alsnog alle Volvootjes van start tijdens de eerste race!

Race 1:

Theo Knoop duikt na een goede start als eerste de Tarzan in met Edwin Tuinman op zijn bumper. Maiko Buurman op plek 4 kon profiteren van de wat slechtere start van Tom Slaats en nam plek 3 over met Tom en Jos Buurman op zijn hielen. Ook de rest van het veld komt goed van zijn plek af waarbij ook Kevin van de Pitte eindelijk zijn eerste echt kilometers maakt in de Volvo 360 cup!

Het was een race van gevechten. Theo en Ed strijden in het kop van het veld om plek 1 en 2 waarbij uiteindelijk Edwin Tuinman de hoogste trede mag beklimmen.

© SReuts Fotografie

De kopgroep Theo Knoop en Edwin Tuinman

Daarachter volgt een deur aan deur gevecht tussen Thom en Maiko waarbij zelfs Jos zich mee komt bemoeien.

Deur tot deur gevechten met Thom Slaats en Maiko Buurman © SReuts Fotografie

Jos kon dit echter niet de hele race vol houden en werd verzwolgen door de “Black Devil” van Bas Vette om uiteindelijk zijn race in het Scheivlak grind te eindigen; weg goede klassering.

Jos hoog in het Scheivlak grind © SReuts Fotografie

Ondertussen ging het stuivertje wisselen tussen Thom en Maiko door waarbij er zelfs een klein bumper tikje werd uitgedeeld. Uiteindelijk wist Maiko zijn plek vast te houden en als derde over de finish te verschijnen. Verder in het veld reed Willem van der Veen scherpe ronden tijden en was Kevin van de Pitte begonnen aan een sterke leercurve in zijn nieuwe Volvo. Einde race 1.

Eindstand race 1

 1. Ed Tuinman
 2. Theo Knoop
 3. Maiko Buurman
 4. Thom Slaats
 5. Bas Vette
 6. Willem van der Veen
 7. Kevin van de Pitte
 8. Jos Buurman

Race 2:

Wie dacht dat de heren na de eerste race het wat rustiger aan zouden doen had het mis. Volop strijd was er in race 2 weer te vinden.

Door de reversed grid was het bij de start dringen geblazen. Een hele ervaring voor nieuwkomer Kevin die van plek 2 mocht starten. Het startveld ging zonder kleer scheuren door de Tarzan. Dankzij de omgedraaide startopstelling bleef de groep Volvootjes mooi bij elkaar, een goed recept voor een spannende strijd!

De kopgroep door de Malborobocht © SReuts Fotografie

Na een uitstapje van Maiko, die in de auto van zijn vader was gestapt, door het gras bij …….. was hij gedwongen om weer van achteraf te beginnen.

Uitstapje in de Malborobocht © SReuts Fotografie

De kop groep van Theo, Ed en Thom werd nauw op de hielen gezeten door Pim Buurman. Na een klein tikje in de Hugenholtz van Ed op de achterbumper van Theo spinde beide heren het gras in en moesten ook zij weer van achter aan beginnen. Bij het tikje was helaas de bumper van Ed losgekomen en moest hij noodgedwongen stoppen.

Theo en Ed in de knoei © Autorensport.net

Ondertussen was er nog een mooi gevecht gaande tussen Theo, Ralph Disveld en Maiko waarbij de “black Devil” van Ralph aan het kortste eind moest trekken. Helaas stak er voor coureur Pim een haas over waardoor hij haaks de vangrail in ging. Einde race voor Pim.

Gevecht tussen Ralph Disveld, Theo Knoop en Maiko Buurman © SReuts Fotografie

 

Eindstand race 2

 1. Thom Slaats
 2. Theo Knoop
 3. Maiko Buurman
 4. Ralph Disveld
 5. Ans ten Pas
 6. Kevin van de Pitte
 7. Pim Buurman DNF
 8. Ed Tuinman DNF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>